Již potřetí připravily učitelky českého jazyka pro největší čtenáře tříd z minulého školního roku akci s názvem Hrajeme si, čteme a spíme ve škole. Svůj dárkový poukaz na 18. 10. 2019 využilo deset žáků ze 7. – 9. ročníku.

A jak už název akce napovídá, o zábavu nebyla nouze. Během několika hodin strávených v prostorách ZŠ v Máchově ulici si všichni přítomní trochu zasportovali, poměřili své síly ve vědomostní soutěži, upřímně se zasmáli při vymýšlení „bláznivé“ pohádky, srovnali rozházené verše Erbenovy Kytice, zahráli pantomimickou scénku a formou čtenářských dílen se seznámili s oblíbenými knihami svých kamarádů. Vyvrcholením byla půlnoční procházka temnými chodbami školy.

O to, aby se všem dobře usínalo, se postaraly nejen žíněnky z tělocvičny, ale především čtení na dobrou noc z knihy Zlodějka knih australského autora Markuse Zusaka.

Spokojení, plni zážitků a příjemně unavení se nakonec všichni v sobotu ráno vydali do svých domovů. Velké poděkování patří maminkám a babičkám, které svým kulinářským uměním přispěly k tomu, abychom se ve škole cítili jako doma.

Kategorie: Aktuality