Lavička – taková obyčejná věc, které zpravidla nevěnujeme žádnou pozornost. Užíváme ji a málokdy přemýšlíme o jejím vzniku. Tak je to také v pořádku, měla by být tam, kde je jí potřeba. Nabízí unaveným lidem místo k odpočinku, přátelům místo k setkávání, dětem základnu ke hrám, místo k rozjímání, pozorování přírody a další využití.

Chtěli bychom vás upozornit na náves v Bezdědicích, kde jsou v altánku, nově postaveném Lesy Bělá pod Bezdězem, umístěny lavičky, které si zaslouží vaši pozornost. Až je budete míjet, všimněte si jich. Jsou zajímavé právě tím, kdo je vyrobil. Vznikly ve školním roce 2019/20 ve spolupráci žáků šestých 6. a 7. ročníků ZŠ Bělá pod Bezdězem a společností Lesy Bělá pod Bezdězem. Lesy poskytly potřebný materiál a žáci v rámci pracovního vyučování provedli realizaci. Přáli bychom vám vidět s jakým nasazením a vervou se žáci vrhli na výrobu laviček a po dokončení na jejich neskrývanou pýchu na hotový výrobek.

Tento projekt ukázal, že získávání pracovních dovedností lze pojmout zajímavým způsobem a zároveň vznikl předmět nanejvýš užitečný, ostatně tak jako v předešlém období, kdy vzniklo množství ptačích budek, ve kterých se ihned zabydlely sýkorky.

A co popřát lavičkám na závěr? Určitě to, aby dlouho sloužily všem kolemjdoucím.

Ing. Stanislav Bock, Ing. Pavel Machek

Kategorie: Aktuality