V tomto školním roce proběhl 64. ročník FO. Této soutěže se na základních školách mohli zúčastnit v kategorii E žáci 9. tříd a v kategorii F žáci 8. tříd a jim věkově odpovídající žáci tříd nižšího gymnázia.  V prvním (školním kole) měli žáci vyřešit v domácím prostředí sedm úloh. První tři úlohy měli odezvat svému učiteli fyziky do konce listopadu a zbývající čtyři úlohy nejpozději do 24. února. Letos se jako jediný žák na naší škole poprvé pokusil tyto úlohy vypracovat Patrik Foltýn z 8. C. Nezalekl se složitého zadání jednotlivých úloh, ve kterých měl vždy vyřešit čtyři otázky. Všech sedm úloh vypracoval a dosáhl u nich plného počtu bodů, což mu zajistilo postup do druhého (okresního) kola, které se uskutečnilo 22. března na Gymnáziu Dr. J. Pekaře v Mladé Boleslavi.

Okresního kola se letos v kategorii F zúčastnili celkem 4 studenti (2 z GJP MB, 1 ze ZŠ Bělá pod Bezdězem, 1 ze ZŠ Kosmonosy). Patrik se i mezi konkurenty z gymnázia neztratil, stal se úspěšným řešitelem a umístil se na krásném druhém místě.

Vyhlášení vítězů okresního kola FO proběhlo 24. 05. 2023 na Gymnáziu Dr. J. Pekaře.  Patrikovi byl předán diplom a knižní poukázka v hodnotě 400 Kč.

Patrikovi gratulujeme a děkujeme za reprezentaci naší školy v této soutěži, navíc v disciplíně, která není mezi žáky příliš oblíbená. Nezalekl se složitého zadání a svůj volný čas věnoval vyřešení úloh, a to se mu podařilo i úspěšně zúročit. Získal tím plusové body pro budoucí přijetí na vysněnou střední školu. Doufáme, že se pokusí v následujícím školním roce toto místo obhájit a v lepším případě i vyhrát.

 

Ing. Dagmar Komárková

Kategorie: Aktuality