Ve čtvrtek 21. dubna byl celý 2. stupeň doslova v pohybu. Konal se totiž jarní turnaj, kdy mezi sebou zápolili žáci 6. a 7. ročníku ve vybíjené a žáci 8. a 9. ročníku ve frisbee a vybíjené. Šesťáci a sedmáci zůstali ve škole, kde je čekalo kromě sportovního zápolení ve vybíjené a střelbě na koš i vyplňování pracovních listů s tematikou olympijských her a různá videa, která dokreslovala sportovního ducha celého dne. Osmáci a deváťáci se hned ráno přesunuli do sportovní haly, kde čekaly na sportovce v chlapecké kategorii 3 zápasy ve frisbee a na dívky 2 zápasy ve frisbee a 2 zápasy ve vybíjené. Žáci zápolili o každý míč a o každý bod a dávali do celého dne spoustu energie. Fanoušci z řad spolužáků, vyučujících i asistentek dodávali celému turnaji skvělé fanouškovské zázemí a jejich fandění se neslo celou halou i tělocvičnou.

I když byla většina zápasů napínavá až do úplného konce, nakonec mezi šesťáky zvítězila třída VI.B, kterou následovala VI.C a na třetím místě skončila VI.A. Mezi sedmáky, kde byly zápasy snad ještě napínavější, protože několikrát proti sobě stáli dva kapitáni s posledním životem, nakonec zvítězila třída VII.A, hořkou porážku museli překonat žáci VII.B, kteří skončili na krásné stříbrné pozici a na třetím místě skončila třída VII.C. Zápolení ve sportovní hale nakonec vyhráli žáci devátých ročníků. Vítězi se stali chlapci z IX.A, kteří porazili všechny ostatní soupeře. Stříbrnou pozici vybojovali borci z VIII.A, bronz připadl IX.B a nepopulární bramborovou pozici obsadili chlapci z VIII.B. Zasloužené 1. místo získaly dívky z IX.B, které vůbec nedaly soupeřkám šanci a drtivě vyhrály jak turnaj ve frisbee, tak ve vybíjené. Na druhém místě skončily dívky z IX.A a jen „o fous“ třetí skončily dívky z osmého ročníku.

Chválíme všechny zúčastněné žáky, bylo vidět, že do zápasů dali všechno. Věříme, že se sportovní turnaj líbil a v této tradici budeme dále pokračovat.

Mgr. Marcela Machačová, Mgr. Václav Hojka

Kategorie: Aktuality