Ve čtvrtek 19. května jsme se s vybranými žáky 6. a 7. ročníku zúčastnili atletické soutěže Pohár rozhlasu, která se konala na stadionu v Mladé Boleslavi. Celkem za naši školu soutěžilo 8 dívek a 8 chlapců. Za horkého slunečného dne žáci podávali velmi pěkné výkony, někteří si sáhli až na dno svých sil a téměř všichni si vylepšili své osobní rekordy.

Za každou školu se jedné disciplíny mohli zúčastnit 3 sportovci a do konečného pořadí se započítávaly dva nejlepší výkony. Celkově se tým chlapců umístil na pěkném 9. místě ze 14 družstev. Závodu se účastnilo celkem 104 chlapců a z našich sportovců chci vyzdvihnout výkon Jaromíra Roggenbucka ze VII.C, který se umístil na 7. místě ve skoku dalekém a na 9. místě v hodu kriketovým míčkem. Patrik Loukotka ze VII.B přispěl do týmového hodnocení velkým množstvím bodů za hod kriketovým míčkem (19. místo) a běh na 1000 m (28. místo). Jiří Smékal ze VII.A měl výborné výsledky ve skoku vysokém (14. místo) a v běhu na 1000 m (23. místo). A stejně tak i Robin Dubec ze VII.B, který zabodoval ve skoku vysokém (9. místo) a skoku dalekém (13. místo). V celkovém pořadí se v druhé polovině startujících umístili Oskar Aust (15. místo ve skoku dalekém) z VI.A, Adam Flanderka ze VII.A, Hoang Quan Nguyen ze VII.C a Erik Mensinger ze VI.B.

Tým dívek se celkově umístil na 14. místě ze 16 družstev. Celkem soutěžilo 114 dívek a naše děvčata předvedla velmi pěkné a solidní výkony. Za zmínku stojí výborné výkony Karolíny Měšťanové ze VII.B, která vybojovala 3. místo v hodu kriketovým míčkem. Dále skvěle bojovala Vanesa Pecová ze VII.A v disciplínách hod kriketovým míčkem (9. místo) a běh na 60 m. Lucie Černá ze VII.B zaběhla skvělý sprint na 60 m. Dívky těmito výkony získaly velké množství bodů do týmového závodu. Dobrý závod na 600 m zaběhla Eliška Šámalová ze VII.A. Umístění dalších dívek bylo až v druhé polovině startujících, ale přesto si Eliška Grygarová ze VI.A, Magdaléna Landovská ze VI.C, Simona Tresová ze VII.C a Lucie Kopáčková ze VII.B zaslouží pochvalu za své výkony. Lucie Černá, Eliška Grygarová, Simona Tresová a Vanesa Pecová skvěle zaběhly štafetu na 4 x 60 m, kde obsadily krásné 13. místo.

Všechny účastníky chválím za energii a předvedené výkony a děkuji jim za vzornou reprezentaci školy. Věřím, že v budoucnu předvedeme ještě lepší sportovní výkony.

Mgr. Marcela Machačová

Kategorie: Aktuality